23-06-08

Bij de beesten af...

fashion_bulldogHoudt u van Phaedra Hoste ? Dan moet u op zaterdag 28 juni naar de stad aan de stroom. Meer bepaald naar de Kipdorpvest nummer 41, alwaar mevrouw Hoste het lint zal knippen van de luxeboetiek Baziel & Blanche. Mocht u, met de zomerse dagen in het verschiet, toe zijn aan een nieuw colbertje, een kniehoog zomerjurkje dat als gegoten rond uw wespentaille zit of – waarom niet – een paar handgevlochten, lamslederen sandalen, gaat u dan vooral niet naar Baziel & Blanche. Baziel & Blanche verkoopt immers luxekledij voor …honden. Dat leest u goed: voor honden.

 

Hoewel ik al enige tijd hondloos ben, durf ik mezelf een hondenliefhebber noemen. Zozeer liefhebber, dat ik het niet over mijn hart kan krijgen nu een hond aan te schaffen en dat dier vervolgens elke werkdag in eenzaamheid op te sluiten van pakweg half acht tot pakweg half acht. Ik weet het wel: er bestaan hondenrassen die er absoluut geen probleem mee hebben om gedurende een half etmaal op een kussentje in de sofa te liggen dutten. Maar volgens mij zijn dat vermomde katten. De chihiahua’s en espagneul nains en shih tzu’s en Lhasa apso’s en Kromfohrländers en Coton de Tuléar’s… Ervaart u bij het schrijven of uitspreken enige aarzeling, ga er dan maar van uit dat het geen hond is.

 

Bij het woord hond denk ik aan een boxer of een Engelse bulldog. In elk geval iets wat stevig op zijn poten staat en tegen een stootje kan. Iets wat je bij thuiskomst blij-grommend en enigszins booty shakend tegemoet komt, maar vervaarlijk de tanden ontbloot wanneer je te dicht bij zijn voederbak komt. Ik schrijf voederbak en niet ‘lunchtray’. Een hond luncht namelijk niet, hij (of zij) eet.

 

Baziel & Blanche, de luxe hondenboetiek, specialiseert zich in allerhande artikelen die een (echte) hond niét nodig heeft: bandana’s, t-shirts, regenjassen, juwelen, divers interieurtextiel met hun eigennaam op, jekkertjes en jumpsuits, hoedjes en petjes, jurkjes, kroontjes en tiara’s, rammelaars en eau-de-toilette, shampoo’s en conditioners… Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat in een hondenversie. Sterker nog: het bestaat in een hondenversie voor gepeupel zoals u en mij én het bestaat in een hondenversie voor mensen die geld te veel hebben.

 

Een hond is een zoogdier dat van de wolfachtigen afstamt. Behalve in het sprookje van Roodkapje – waar de snoodaard zowaar het nachtgewaad van een oud wijf aantrekt – is er nog nooit een wolf gesignaleerd in een baljurk van Yves Saint-Laurent of een salopette van Walter Van Beirendonck. Niet hier, niet in Canada, niet in de Taiga… Evenmin zijn er wolven bekend die hun bottines aantrekken voor ze in de sneeuw gaan jagen. Of die, na een lange dag van jagen, hun stramme leden in een jacuzzi te rusten leggen. En toch is dat wat een hond allemaal te wachten staat in het ‘Verzorgingscentrum’ van Baziel & Blanche: wassen, drogen, nageltjes knippen, roskammen, en daarna een massagebad in de whirlpool.

 

De hondenwhirlpool uiteraard….  

10:53 Gepost door Stof in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.