10-12-07

Bouwbesognes

bobdebouwerWat ik lange tijd gevreesd heb, is eergisteren bewaarheid geworden: het braakliggend terrein naast het gebouw waarin ik woon, wordt bouwrijp gemaakt. Voor de stakkers zoals ik, die niet over een eigen garage beschikken, was dat braakliggend terrein een zege. Het was een van de weinige plekken in de hele straat waar je kon parkeren zonder voor een poort of op een plek voor hulpdiensten of gehandicapten te staan. Een beetje met de wielen in het gras. Gezellig en zo...

 

Woensdagavond stonden er plotseling borden: verboden te parkeren tussen 6u. en 18u. Ik ben noodgedwongen een vrij vroege vogel, maar 6u. is me toch wel erg vroeg. En dus was ik vanaf woensdag ‘mijn’ parkeerplaatsje kwijt. Donderdagavond werd het echt gortig, wegens voetbal in het Koning Boudewijnstadion. Wie na achten in de buurt zijn auto kwijt wil, moet noodgedwongen 20 minuten uittrekken. Tien minuten om een plekje te zoeken en 10 minuten om van de geparkeerde wagen naar de voordeur te wandelen. Ik troost me met de gedachte dat een beetje lichaamsbeweging goed voor me is.

 

Gistermorgen was het perceel omgetoverd in een gigantische put. Daar staan nu pompen omheen die het opwellende water moeten wegpompen. Daardoor lijkt het ’s nachts een beetje alsof ik in de kajuit van een groot schip slaap. Op de achtergrond hoor ik het continuë pompen van de...euh...pompen. ’t I eens iets anders dan loeiende sirenes.

 

Ik weet niet hoe diep die jongens hiernaast nog willen delven en hoe lang ze bijgevolg nog water moeten oppompen. Maar ik weet wel al wat me daarna te wachten staat. Eerst een aantal ochtenden opstoppingen omdat vrachtwagens het materiaal voor de bekisting aan het leveren zijn. Daarna een paar ochtenden herrie van riggers die de bekisting in elkaar aan het timmeren zijn. En als dat klaar is, komen weken aan een stuk de metselaars. Mét hun werfradio. Elke werkdag vanaf zes uur. En ze zullen weer niet naar radio 1 luisteren, vrees ik...

09:59 Gepost door Stof in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

positief bekijk het positief.
Van de zomer mooie naakte bruine glimmende torso's.
Er zit mss iets voor jou bij.

Gepost door: chinezeke | 18-12-07

lol ben jij stilaan geen grumpy old man? ;)
Vooral blijven, want daardoor zijn het zo'n leuke teksten :)

Gepost door: grmpf | 20-12-07

@Chinezeke: Ik wil een binokkel voor kerstmis!
@Grmpf: 'Grumpy Old Man?' Gij speelt met uw neusbeen, mpaar ge beseft het nog niet! ;-) (Geen paniek, ik emmer op deze blog zoveel bij elkaar dat er niks overblijft om irl over te zeuren. 't Is therapeutisch!)

Gepost door: Stof | 22-12-07

De commentaren zijn gesloten.