01-12-07

Verslag van het front

FightClubU herinnert zich van hier misschien nog dat de mengverhouding meiskens-mannekens ten kantore enigszins uit evenwicht is. Zij zijn met zijn zessen, ik sta er alleen voor qua verdediging van mijn eigen geslacht. Maar moeder natuur is blijkbaar van de slechtste niet. Ze zorgt er namelijk voor dat dames van vrouwelijke kunne zich in groep hoofdzakelijk met elkaar bezig houden. In mijn geval bestaan de activiteiten in hoofdzaak uit roddelen over elkaar, kwaad spreken, elkaar subtiel sabotteren en zelfs elkaar ongegeneerd naar het leven staan.

 

Begin oktober werd ik aangesteld als vredehandhaver. Mijn taak bestond en bestaat er nog steeds in conflicthaarden vroegtijdig op te sporen, aanstokers vermanend aan te kijken dan wel toe te spreken en ontkiemende guerrilla met fluwelen hand de kop in te drukken.  Wat de interventies betreft, heb ik carte blanche gekregen van de opperbevelhebber. Ik mag gebruik maken van alle middelen die ik geëigend acht om een leefbare werksfeer (een werkbare leefsfeer is ook goed) te bewaren.

 

Na twee maanden is het moment rijp voor een tussentijds rapport. Van het front is zowel goed nieuws als slecht nieuws te melden. Eerst het slechte nieuws: een waakhondfunctie werkt alleen wanneer je de klok rond met je neus op de feiten zit. Dat was niet altijd het geval. In de drukke maanden en oktober ben ik regelmatig uithuizig geweest en op die ogenblikken gingen op het werk de poppetjes aan het dansen. Ik had enigszins geluk dat de twee meest verbeten protagonisten – ik noem ze de krijgsdames – klaarblijkelijk een beurtrol geregeld hadden voor afwisselend ziek (Troela 4 een week, Troela 5 twee maal 4 dagen) en vakantie (Troela 4 anderhalve week, Troela 5 twee weken). Daardoor werd het risico op schermutselingen en gewapende conflicten tot een minimum beperkt. Het ziet er naar uit dat de medische wetenschap deze pax maericana genegen is. Troela 5 is op dit ogenblik herstellende van een chirurgische ingreep en de heling zal meer tijd in beslag nemen dan oorspronkelijk voorzien.

 

Het goede nieuws dan. De opperbevelhebber stemt er mee in de mengverhoudingen ten kantore opnieuw in evenwicht te brengen. In de personeelsadvertentie staat weliswaar M/V, maar dat menen we niet hoor! We werven enkel een haantje aan. Maar daarmee is het probleem uiteraard niet opgelost. We zijn niet het soort firma dat medewerkers ‘op de groei’ aanwerft. Voor we een haantje in de kraal zetten, moet er uiteraard een kippetje weg. En wat kregen we eergisteren te horen? Inderdaad, er gaat een kippetje weg. Troela 6 zoekt andere horizonten op. Als nu nog de twee resterende krijgsdames op het juiste moment ‘hun conclusies trekken’, is mijn vredesmissie geslaagd zonder dat ik mezelf ervoor in het zweet heb moeten werken...

12:49 Gepost door Stof in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik werk persoonlijk ook niet graag samen met van die echte vrouwelijke vrouwen. Misschien een beetje cryptisch, maar ik ben ze zo eentje die meer denkt als een man en met dat soort vrouwen werk ik dan weer wel graag samen, die gaan zo niet op oorlogspad, zie je...
Allez, als je begrijpt wat ik bedoel hé...

Gepost door: Sandrissimo | 09-12-07

De commentaren zijn gesloten.