18-11-07

De vragende medemens

Een blik op de statistieken achter deze blog – ja, ik ga af en toe kijken – is doorgaans nogal ontluisterend. Mensen zijn naar vanalles op zoek, en ze laten Google het vuile werk doen. Afbeeldingen van naakte oude wijven, het recpt voor stoofkarbonades, Siciliaanse liedjes of een middeltje om wijnvlekken uit een judopak te krijgen... Het wordt, op vaak zeer bizarre manieren, als zoekopdracht aan Google voorgeschoteld. En de zoekmachine serveert zonder verpinken sites waarop mogelijkerwijze een antwoord op de vraag te vinden is. En meer dan eens staat deze blog – tot mijn niet geringe verbazing – bovenaan in de lijst.

 

Een enkele keer krijg ik het gezelschap van ‘partners in crime’. Zo bijvoorbeeld wanneer je Google vraagt om iets op te zoeken omtrent ‘droge worst en zwanger’. Want wie neemt daar de derde plaats in? Lord CMS zelve voorwaar! Enkel gescheiden door de site Flaironline.nl. Het zijn vaststellingen die tot nadenken stemmen...

 

Ik weet niet in welke mate Lord CMS zich als een ervaringsdeskundige inzake droge worst en zwangerschap beschouwt, - ik ben het alleszins niet. De enige zwangerschap waar ik van nabij bij betrokken was, was de eerste van mijn moeder, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik daar nog bijzonder scherpe herinneringen aan heb. Ik ben al blij dat de scherpzinnige verloskundigen toen de nageboorte in de vuilnisemmer hebben gekeild en mij in een propere deken hebben gewikkeld en niet omgekeerd. Met weinig tevreden zijn is altijd al één van mijn specialiteiten geweest.

 

Over droge worst weet ik wél een en ander. Scherper nog: als slagerszoon(tje) stond ik geregeld de worstmolen aan te zwengelen. Snaren op de ‘teut’ steken, de lange worsten zo plooien dat er stukjes van 20 centimeter ontstaan, het resultaat op stokken te drogen hangen... Been there, done that. Sinds 1978 – het jaar dat vader Stof een nieuwe wending aan zijn beroepsleven gaf – beperkt mijn ervaring met droge worst zich weliswaar tot de occasionele consumptie, maar worst draaien, lieve lezer, is zoiets als fietsen: eens je het onder de knie hebt, vergeet je het nooit meer.

 

Tussen alle prozaïsche en zelfs ronduit vunzige kwesties die Google voor de voeten gegooid worden, zit er af en toe ook een zeldzame vraag waar je heel even stil van wordt. Wat moet je bijvoorbeeld met deze cri de coeur:

8.

www.google.be/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rlz=1T4GGIC_nlBE216BE217&q=hoe geraak je gevoelens voor iemand kwijt

 

Hoe dat komt, weet ik niet, maar ik moest onmiddellijk aan een song van Peggy Lee denken: “Is that all there is?” Het nummer schetst een moeilijk te benoemen gemoedsstemming waarin melancholie, gelatenheid, cynisme, hoop, afstandelijkheid, wanhoop en aanvaarding keihard tegen elkaar opbotsen. Gaat het over een schip dat zinkt maar het orkest dat verder speelt? Ja, maar het gaat ook over nog zoveel meer. Gaat het over tegen je tanden krijgen? Ja, maar het gaat ook over een manier om de pijn te verbijten. Om het u gemakkelijk te maken: de tekst van de song vind je hier.

 

Hoe geraak je gevoelens voor iemand kwijt? Putain! Wat een vraag! Hoe geraak je je autosleutels kwijt? Door ze verkeerd te leggen. Of doordat iemand anders ermee aan de haal gegaan is. Zou het kunnen dat dat ook voor gevoelens tussen mensen opgaat? En hoe moet ik de vraag interpreteren? Vraagt iemand zich af hoe het komt dat hij of zij zijn of haar gevoelens voor iemand kwijt is geraakt? Of is iemand op zoek naar een manier om van zijn of haar gevoelens voor iemand af te geraken?

 

Daar wil ik nog eens over nadenken...

11:56 Gepost door Stof in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ooit kreeg ik de zoekterm "mijn moeder is lelijk en blond" in mijn lijstje, wie komt daar nu op?

Gepost door: Sandrissimo | 18-11-07

aangespoeld Al varend door de bloggenzee ben ik hier op uw eilandje gestrand. Het is hier goed te vertoeven,
maar bij de volgende vloed verdwijn ik terug in
de bloggenzee.
Daaaaag

Gepost door: steffi | 21-11-07

Statistieken ? Hoe vind ik de mijne ?

Lazy

Gepost door: Lazyman | 23-11-07

betrapt! het is toch een beetje gluren, dat nakijken van wat men bij google intikte om op je blog terecht te komen. En leuk ook :)

Gepost door: grmpf | 25-11-07

@lazyman Je kan je registreren, bijvoorbeeld bijhttp://webstats.motigo.com. Daar krijg je een code die je ergens in je blog plakt. Vanaf dan wordt je blog gemonitord. Moeilijk? Allez, toetoe, zelf ik kon het!

Gepost door: Stof | 28-11-07

De commentaren zijn gesloten.