09-10-07

Stof Peacekeeping Force

BoudiAlex216x150Vrienden hadden me vooraf gewaarschuwd: “Gij gaat uw Troela nog missen!” Mocht u het eerste deel van deze uitzending gemist hebben: Troela was een collegaatje hier ten kantore dat er bijna elke werkdag in slaagde mij de gordijnen in te jagen door een combinatie van dwaze uitspraken en infantiel gedrag. In normale omstandigheden blijf ik stoïcijns bij zelfs de meest ergerlijke vormen van domheid – het is een overlevingsstrategie, vermoed ik – maar Troela was erin geslaagd een bres te slaan in mijn dijk van onbewogenheid. Op den duur begon ik me aan àlles te ergeren: de manier waarop ze sprak maar ook de manier waarop ze zweeg, de manier waarop ze zich kleedde maar ook de manier waarop ze delen van haar lichaam onbedekt liet, de manier waarop ze zich voortbewoog maar ook de manier waarop ze op haar kantoorstoel zat. Mijn opluchting was dan ook groot toen ze eind vorig jaar met vochtige ogen kwam melden dat ze elders professioneel onderdak gevonden had.

Ik heb hier reeds in augustus gesignaleerd dat er ten kantore van een forse aanwas van Troela’s sprake is. Ondertussen ben ik de enige heer van mannelijke kunne en weet ik mij omringd door vijf dames van het vrouwelijke type. Daar komt volgende week verandering, hinderlijk genoeg niet in de richting die ik verhoopt had. Er komt namelijk nog een kiekske bij. Dat brengt de mengverhouding straks op 6:1 en wat anderen ook mogen beweren, ik zeg u dat dat niet gezond is. Daar komen vodden van, voorwaar. Zeker wanneer je twee nogal van elkaar verschillende dames in één team samen zet met de bedoeling…euh…een team te vormen. Sinds een drietal weken zit ik wat verderop in dezelfde kantoorruimte, binnen gehoorafstand maar buiten krab- en haartrek-afstand. Mijn opdracht bestaat erin de vreedzame coëxistentie te bevorderen, alle vormen van guerrilla krachtdadig te bestrijden en er voorts op toe te zien dat mijn beide katjes meer tijd besteden aan de wensen en verwachtingen van de klanten dan aan het subtiel defenestreren van elkaar.

Vorig week was ik een eerste keer de controle op het terrein kwijt. Terwijl ik uithuizig was, was in het kantoor – tegenwoordig wordt het in de wandelgangen de boksring genoemd – een strijd der titanen losgebroken. Ik had het moeten zien aankomen. In de dagen die aan de eruptie vooraf gingen, was er een duidelijke pendeldiplomatie met andere afdelingen. Deurtje open, dametje binnen, deurtje dicht , zw…zw…zw…zw…zw…, deurtje weer open, dametje buiten, deurtje weer dicht. Even verderop ander deurtje open, ander dametje binnen en krek hetzelfde scenario. Als je dat lang genoeg volhoudt, krijg je clusters en coalities en op een mooie dag ontploft de zaak.

 

Toen ik vorige week terug op kantoor arriveerde was het kwaad al geschied. Eén van de lieve collegaatjes was ziedend van woede in haar wagen gestapt en met gierende banden weggescheurd, de andere zat grote, natte tranen te plengen in een van de vergaderzalen. Er kwam een soort wolfachtig gehuil aan te pas en het soort geweeklaag waarin Palestijnse vrouwen op leeftijd gespecialiseerd zijn. Het maakte in elk geval erg veel lawaai en het heeft me een hele poos uit mijn concentratie gehouden.

 

Na het incident werd ik bij de baas geroepen voor crisisoverleg. De uitkomst van zijn consultatieronde was dat ik met een peace keeping opdracht belast wordt. Mijn voorheen discrete aanwezigheid als alziend oog wordt vervangen door een expliciete opdracht waarover beide kemphennen geïnformeerd werden: met onmiddellijke ingang is de Stof blauwhelm bevoegd om tussenbeide te komen in schermutselingen, te sanctioneren en de strijdende partijen tot vredesoverleg te dwingen met alle middelen die daartoe geëigend zijn. En tussendoor moet ik de twee strijdsters ook nog eens een les in klantgerichtheid en efficiënt communiceren bijbrengen.

 

 

Ik weet niet of ik blij of rouwig moet zijn om mijn nieuwe opdracht. Ik hou me meestal heel erg ver van potentiële conflicthaarden, maar toch heb ik op café al zowel (dronken) mannen als (dronken) vrouwen zien vechten met elkaar. Twee mannen die met elkaar vechten, het is nooit mooi om naar te kijken. Maar wanneer twee vrouwen met elkaar vechten, gaat het er naar mijn gevoel nog een stuk wreedaardiger aan toe. Haren uittrekken, het gezicht openrijten met juwelen, elkaar de ogen proberen uit te krabben, tot bloedens toe bijten, met die venijnige hoge hakken tegen de knieschijven van de tegenstandster stampen… Wanneer vrouwen elkaar naar het leven staan, is er maar één regel: alles màg. Daarom hoed ik mij voor het moment dat de ketel hier weer overkookt.

Ik vrees voor lijf en leden...

   

15:30 Gepost door Stof in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

ocharme ... sukkelaar!! Gij zijt echt toe aan mannelijk gezelschap!!
Succes!

Gepost door: dinges | 09-10-07

. Zullen we wisselen? Mag je de hele dag tussen de knorrende en giechelende nerds zitten. Lachen man!

PS: Ik word is nooit met 'dt' Stoffelmans...

Gepost door: Coltrui | 09-10-07

spannend

Gepost door: enrique | 10-10-07

jakkes niet aan te beginnen, dat wordt een voltijdse job !

Gepost door: aardvarksken | 11-10-07

In de Kijker Hallo,

"Stof" staat vanaf vandaag een hele week In de Kijker op http://blogs.skynet.be/

Proficiat!


Groeten,

Gepost door: Het team van Skynet | 16-10-07

RIP Het was een eer u te mogen kennen. Tot in het hiernamaals met een open gereten gezicht en een door naaldhakken toegetakeld lichaam.

Gepost door: Péke | 16-10-07

Ik zit ook al jaren in een samenwerkingsverband met 5 vrouwen. Het is een beetje wennen aan de volstrekte afwezigheid van enige vorm van vergadertechniek, maar voor de rest heb ik geen klagen. Hoedanook, veel sterkte gewenst en proficiat met de fijne blog.

Gepost door: Bert | 16-10-07

@ allen: Oprechte dank voor het medeleven. Tot nu toe zijn mij nog geen gewelddadigheden te beurt gevallen en ik probeer dat zo te houden.
@ Het team van Skynet: Bedankt! Als ik u een pleziertje kan doen, laat je het maar weten.
@Coltrui: Nerds die giechelen en knorren tegelijk? Dat wil ik zien/horen. Enne...waar staadt die 'dt'? Ik kijk bleikbaar ergens over...

Gepost door: Stof | 17-10-07

. Trust me, dat wil je NIET zien/horen...

En verder: 'De uitkomst van zijn consultatieronde was dat ik met een peace keeping opdracht belast wordt.' Maar verder ben ik verre van een taalnazi hoor...

Gepost door: Coltrui | 18-10-07

De commentaren zijn gesloten.