30-08-07

In de luren gelegd

De telefoon rinkelt. Ik krijg de receptioniste aan de lijn, die me vertelt dat iemand van Manager Magazines me belt. Manager magazines? O ja, die regionale zakenbladen. Geef maar door!

- “Met Stof. Goeiemorgen!”

- “Goeiemorgen, mijnheer, Joeri van Manager Magazines.”

- “Dag Joeri!”

- “Mijnheer Stof, wij zijn een special aan het voorbereiden over de MICE-sector in Vlaanderen. Piet Pieters heeft me verteld dat u daar nogal wat van af weet. Ik wou graag een afspraak maken voor een gesprek.” 

Ik mag dan al een loonslaafje zijn dat teksten, communicatieadvies en trainingen produceert, ik heb ook een Opdracht, een missie. Ik word geacht overal waar het kan de blijde boodschap te verkondigen dat live communicatie onmisbaar is in de wereldomspannende overdracht van kennis, geld en goederen. Eenvoudiger gezegd: vakbeurzen, conferenties en congressen zijn goed voor u! En voor mij, - want ik train mensen om beter met die instrumenten om te gaan. Als er dus een magazine is dat mij polst voor een interview over de branche, dan zeg ik bijna bij voorbaat ja.

 - “Wat mij betreft kan het volgende week dinsdag of woensdag in het tweede deel van de namiddag. Of de week daarop…”

- “Zullen we het houden op dinsdag om 16 uur?”

- “Da’s goed. Mag nog even je volledige naam en je telefoonnummer?”

- “Ik stuur u zo meteen een bevestigingsmailtje waarin u alle gegevens vindt. Het klopt toch dat uw e-mail zus is en dat de kantoren daar zijn?”

- “Jazeker!”

- “Fijn. Alvast bedankt voor uw medewerking. Tot volgende week!”

- “Dag Joeri!”

Een half uurtje later vind ik een bevestigingsmailtje in mijn inbox: ‘Geachte heer Stof,  

Naar aanleiding van het telefonisch onderhoud van vandaag bevestigen we hierbij de afspraak voor een algemeen informatief en kennismakend gesprek met Jochen Van Der Stighelen op bovenstaand adres  op :’ Daar staat een uitdrukking in die ik niet lust: een algemeen informatief en kennismakend gesprek. Dat is het soort gesprek waarvoor een stofzuigerverkoper aanbelt. En ook getuigen van jehova beginnen hun verkooppraatje altijd met ‘Mogen wij even met u praten?’

Je moet verdomme 39 geworden zijn en nogal heel erg vertrouwd met de trukendoos van verkopers om je zo in de luren te laten leggen. Denken dat ze je volgende week komen interviewen, terwijl het eigenlijk een verkoper is die je een annonce komt aansmeren. Godverdegodver…

09:49 Gepost door Stof in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

. Haha =o)

Logeert dat wat aangenaam, in zo'n aap?

Gepost door: Coltrui | 30-08-07

@Coltrui Valt best mee, hoor. Je krijgt de indruk dat je in een avontuurlijk bos logeert. ;-)

Gepost door: Stof | 30-08-07

Oei, opletten voor de wilde konijnen he kerel!

Gepost door: Coltrui | 30-08-07

De commentaren zijn gesloten.