06-04-07

Katte(n)belletje

Het is stilaan een traditie aan het worden dat ik eind maart of in de eerste week van april enkele dagen bij onze noorderburen toef teneinde daar op een vakbeurs over live communicatie mee het mooie weer te maken. Vorig jaar leverde dat deze impressies op,  in 2005 had ik het onder meer hierover.

 

Meer dan twee etmalen lang omringd zijn door (veel) Nederlanders is op zich natuurlijk al enigszins slopend. Maar wat me nog het meeste verontrust, is dat er rare dingen gebeuren van zodra ik ook maar even de grens over ben. Vorig jaar en in 2005 heb ik daar zedig over gezwegen, - of ik ben door de drukte vergeten het er over te hebben.

 

Als ik me niet vergis, was het vorig jaar good ol' Rudy Demotte die mij van pure paniek plankgas deed geven op het stuk snelweg tussen Loenhout en Breda. Ik hoorde een nieuwsitem, dacht "Dit is toch te zot om rond te lopen! Weg hier!" en een paar tellen later sjeesde ik aan 150 kilometer per uur voorbij de grenspost in Meer. Om even verderop door de Marechaussee staande gehouden te worden met de vraag "Hebben we haast, mijnheer?" Ik heb hen eerlijk verteld wat er in mijn onderbewustzijn gaande was en ze vonden het zo'n mooi excuus dat ze me hebben laten gaan.

 

Dit jaar gaat de Grote Grensland Plankgasprijs naar bi(nk)sschop Léonard. Ik was ongeveer ter hoogte van Chaam-Ulvenhout toen het nieuwsitem over zijn uitspraken op de radio. "Daar heb je die seniele suf weer", was mijn eerste reactie, want het is niet de eerste keer dat Léonard - ik probeer heel erg beleefd te blijven - wereldvreemde en reactionaire uitspraken doet. Maar de reactie die onmiddellijk erop volgt is: gas geven, weg uit dit apenland, oostwaarts tot de laatste druppel diesel opgesoupeerd is...

 

Dit gezegd zijnde, deel ik u graag mee dat ik kortelings wat tijd denk te vinden om een beetje te vertellen en dat ik u in de tussentijd een fijn paasweekend wens.   

 

 

Naschrift: Ik schrik me rot en erger me dood wanneer ik de url van mijn eigen blog intik en een advertentie op het scherm krijg die zo groot is dat ik ze niet eens kan wegklikken. Ik zou die jongens en meisjes van Celdorado eens duidelijk willen maken dat ik really NOT amused ben, - bijvoorbeeld door eens een flink hand zand in hun raderwerk te strooien. Elke techneutische suggestie is welkom!

 

12:10 Gepost door Stof in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Onze noorderburen kunnen best charmant zijn als ze willen, niet? Heb zo ooit een Hollander luidkeels op een Oostenrijks terrasje horen verkondigen, dat hij Oostenrijkse vrienden had en dat die, als ze naar Spanje gingen, altijd aan iedereen duidelijk maakten, dat ze Oostenrijkers waren en geen Duitsers, omdat ze dan vriendelijker behandeld werden...
Terwijl wij een paar uur daarvoor onze campingbaas diets gemaakt hadden, dat Hollanders van Vlamingen verschillen zoals Oostenrijkers van Duitsers! Zijn antwoord : "Und sie mögen einander auch nicht so gern?"...

Gepost door: Sandrissimo | 06-04-07

qed it is Wel, een beetje dreigen lijkt te helpen want de vervelende reclame lijkt weg.
Een van de laatste keren dat ik in Nederland was, was de dag nadat ons aller Freya de Nederlandse ministerraad bestempeld had als een bende droogstoppels "die in streepjespak geboren waren". Dat vonden die Nederlanders hoogst vermakelijk, vooral omdat... ik daar als Belg zelf in streepjespak stond.

Gepost door: grmpf | 12-04-07

De commentaren zijn gesloten.