05-03-07

Gniffel-gniffel

bigbuttonVaststelling 1: Webstats blijft een bron van vermaak. Voor mezelf dan toch, want regelmatig schiet ik in de lach als ik zie langs welke vreemde omwegen internauten op deze blog terecht komen. Webstats is als het sleutelgat van een slaapkamerdeur: het creëert een nauwe doorkijk naar een universum waarvan heel veel verborgen blijft en slechts hier en daar een fragmentarische glimp vrijgegeven wordt. Je kan, me dunkt, een paar interessante dingetjes op steken over hoe mensen denken en zijn. Dingetjes die je anders misschien minder snel aan de weet komt.

 

Vaststelling 2: Er hangen op het net veel stoute jongetjes en meisjes rond. Het actualiteitenprogramma Panorama heeft daar gisteren nog een staaltje van laten zien. Daar kan ik het vandaag niet over hebben. Ik heb het programma niet gezien en moet mij dus noodgedwongen tot mijn eigen observaties beperken. Iemand heeft de afgelopen dagen in Google volgende zoekterm ingegeven: ‘kan ik alles opkuisen zodat niemand ziet wat ik opzoek op internet’ De aanhalingstekens heb ik zelf geplaatst. Je zou verwachten dat een zoekmachine aan zo’n uitgebreide vraag een hele boterham heeft, maar niet zo Google. In 0,24 seconden achterhaal Google dat er ongeveer 395 pagina’s zijn die aan de zoekcriteria voldoen. En – mein Himmel! – ook nu weer wordt Q.E.D. voorgesteld als een betrouwbare bron van informatie. Blijkbaar is knowhow niet echt een criterium voor Google.

 

Bestaat er een manier om op het internet door de red light district te lopen zonder dat het sporen nalaat? Ik meen mij te herinneren dat er een freeware programmaatje bestond dat The Big Red Button heette. Het voordeel van het programmaatje was dat je met één druk op de knop een aantal ‘vervelende’ sporen kon wissen. (U verwacht nu natuurlijk van mij dat ik zeg welke sporen en waar, maar ik ben daar eigenlijk niet bevoegd voor. Stel dat ik bijvoorbeeld zeg dat De Grote Rode Knop de tijdelijke internetbestanden, de historiek en de ingetikte URL’s opkuist en dat u, als begenadigd IT’er spontaan in de lach schiet bij het lezen van zoveel onzin, dan…euh…nou ja, da’s gewoon niet leuk. Voor mij dan.

 

Het grootste nadeel van The Big Red Button was dat er inderdaad ook een grote, rode knop op je bureaublad stond. Niet een discreet knopje, maar zo’n joekel van een knop die al van ver naar toevallige passanten roep “Joehoe, hier wordt aan elektronische vettigheid gedaan! Kom kijken! Gratis, lekker en zonder dat je er moeite moet voor doen!” The Big Red Button was als de Lorelei, die met haar zoete gezang en een vage belofte van genoegdoening argeloze mannen en vrouwen in haar web lokt. En zoiets zet je beter niet op je bureaublad, vind ik. Ik geloof dat ik mijn grote rode knop al na anderhalve week in de prullenbak gegooid heb. Je moet de kat niet bij de melk zetten.  (Nader onderzoek leert dat de oorspronkelijke website van de Grote Rooie Knop - http://csa.home.ml.org – niet langer bestaat. Zouden ze het hele gevalletje opgedoekt hebben?)

 

Dienstmededeling: op aanraden van deze dame heb ik een teksttoko geopend op Wordpress: http://stofvertelt.wordpress.com. Alles wat hier gepost wordt, komt ook daar terecht. En die dubbele dienst zal aanhouden tot ik er in slaag – ginder of hier – om iets treffelijks in elkaar te knutselen. (*Neemt zelfvoldaan een grote slok koffie.*)

11:51 Gepost door Stof in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

nja tell me something new...
en dubbel sporen...hou je niet vol maat!
been there and done that a while

Gepost door: jeronimo | 05-03-07

Gemakkelijk hé, je moet niks kunnen en toch ziet het er geweldig uit, vind ik toch... En bedankt voor de link :-)
Dat van die sporen, Google onthoudt alles wat je opgezocht hebt, ze hebben dus een behoorlijk fijn profiel van iedere user.
Google en consoorten, zijn de reden waarom ik er niet voor gekozen heb om "opzoekbaar" te zijn in zoekmachines, ik kan dus woorden als "tetten" en zo, in mijn tekst verwerken, zonder dat daar "foute" hits op komen...

Gepost door: Sandrissimo | 05-03-07

awel en ik ben hier geraakt via de home-page :-)
en curieus naar al dat 'stof'!

Gepost door: Truthie | 06-03-07

ik weet niet of je het ondertussen hebt gezien, maar hier de link naar de panorama-aflevering...
http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/mediatheek/video-070304PANORAMA/index.shtml?play

Gepost door: beate | 08-03-07

Bezoek uit het Hageland Als de lentekriebels je overmeesteren, kom dan een keertje kijken naar de eerste bloemen in mijn tuin. Ik wens je nog een prettig weekend en o ja, ik vind je blog prachtig.

Gepost door: Tuingenieter | 09-03-07

ja die netstatistieken zijn soms fascinerend. Soms komen bij mensen af op een woord waarvan ik me hoegenaamd niet meer kan herinneren dat ik het er ooit over had. Een tikje paranoide word ik daarvan... Ik hoop maar dat zij zo'n red button hebben :)

Gepost door: grmpf | 11-03-07

De commentaren zijn gesloten.