30-01-07

Gevloerd

massage

Zondagavond ben ik gevloerd door een tenger, frêle meisje dat ongeveer half zo oud is als ik en ongeveer half zo zwaar als ik. (We kijken niet op een paar kilo, we kijken niet op een paar jaar. Dit is namelijk geen wetenschappelijke verhandeling.) Bijna had ik gezegd dat ze om mij te vloeren geen poot heeft moeten uitsteken, maar dat is niet helemaal waar. Het was handen uit de mouwen, - wat op een zondagavond dubbel schuift.

 

Ik heb al anderhalve week (of zo, - we kijken niet op een week) last van een zeurderig soort spierpijn in mijn rug. “Het zit ergens bovenin, op de plek waar de punten van de schouderbladen naar elkaar wijzen. “Het” is een spiergroep die hard en stug aanvoelt. Ik kan er met mijn vingertoppen nipt aan, maar dan moet ik wel in een heel rare houding gaan zitten of staan. De boel zelf los masseren is er helaas niet bij en dus heb ik de afgelopen week een paar keer mensen lastig gevallen met een ietwat smekende blik in mijn ogen en een smeuïg verhaal over rugpijnen. Het werkte keer op keer…

 

Afgelopen zaterdag kregen vriend J. en ik tijdens het wekelijkse koffieritueel het gezelschap van een vriend van J. Die vertelde honderduit over wat hij de afgelopen dagen zoal had gedaan dan wel laten doen. Hij vertelde onder meer over een anderhalf uur durende massagebeurt die hij had gekregen van een leerling-masseuse. Zijn verhaal deed me terugdenken aan mijn moeder, die zich ook op gezette tijden als gewillig proefkonijn aanbood bij een school waar meisjes tot estheticiennes omgekneed worden. Ik voelde zelfs enige afgunst; aan de vriend van G. schortte op het eerste gezicht niks, terwijl ik erbij zat als iemand die met slechte lijm in elkaar geknutseld was.

 

Zondagavond kwam ik een etablissement binnen waar ik regelmatig kom, om er onder het genot van een donkere Westmalle even stoom af te blazen. Rechts in de gelagzaal zat de vriendin van de uitbater over een lijvige cursus gebogen. Ze leek me wat nerveus. Ik stapte op haar af en vroeg of alles oké was. Ze keek me aan met een zorgelijke blik en zuchtte even.  “Morgennamiddag heb ik examen shiatsu en er zijn een paar bewegingen die ik echt nog even wil oefenen. Maar ja, waar vind ik nu nog iemand die proefkonijn wil spelen?”

 

Ik geloof dat de volgende scène ongeveer anderhalve seconde geduurd heeft: jas uit, pet af, krant aan de kant, Westmalle bestellen, GSM uit, bril af en languit op de grond gaan liggen. Klaar voor een heerlijke, dik twintig minuten durende massage.

17:11 Gepost door Stof in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

en ik die dacht dat drukpuntmassage zeer deed...lol

allez de
doet me eraan deknen da tik ook nog iets in dien tran tmoet bloggen

Gepost door: lord cms | 30-01-07

. Jammer dat shiatsu geen Oosterse gevechtsport is =o)

Gepost door: Coltrui | 31-01-07

De commentaren zijn gesloten.